"Káli" védett eredetű borok

"Káli" védett eredetű borok

A 103/2009. (VIII. 5.) FVM rendeletnek köszönhetően 2009 óta a Káli-medence egyes borai is eredetvédettek. A „Káli” védett eredetű borokat három típusba soroljuk, mely címeknek való megfelelés szigorú feltételekhez kötött: „Káli”, „Káli Királyi”, „Káli Királyi Főbor”. Káli védett eredetű bor csak Balatonhenye, Kővágóörs, Köveskál, Mindszentkálla, Monostorapáti, Monoszló, Salföld és Szentbékkálla szőlőtermő helyeiről készülhet. Szigorúak a szabályok, melyek sok mindenre kiterjednek a szőlőtermesztéstől a borkészítésig.

Aki többet szeretne megtudni a „Káli” eredetvédett borokkal kapcsolatos szabályokról, itt betöltheti az említett rendeletet.

 

 

Ajánlom!

További hírek

  • Megjelent az Északi Part magazin 2018-as száma, ismét sok-sok érdekességgel. Keressétek a magazint a terjesztőknél, amíg van belőle. Úgy hallottuk, nagyon gyorsan fogy!

  • Salföldi Dalföld 2018 július 5-9. dalfold.hu

    2018. július 5-től 9-ig Salföldi Dalföld.

    Az esti programok alatt a Kaal Villa 2017-es évjáratú borait is megkóstolhatják.

    Bővebb információkért kattints IDE!

  • Szeretettel ajánljuk mindenkinek az Északipart Borászai magazint. Nem csak azért, mert rólunk is olvashatnak benne, hanem mert jelenleg ez a legfrissebb kiadvány, mely átfogó képet ad a Balaton északi partja mentén működő borászatokról. Érdekes cikkek és interjúk várják az olvasót.

  • Örömmel üdvözöljük a Balatoni Kör megalakulását! A március 21-én húsz balatoni borász és vendéglátós részvételével létrehozott szervezet a helyi termékek és kezdeményezések népszerűsítésével, nagyobb összefogással „gasztronómiai forradalmat" kíván végrehajtani.