Megjelent az Északipart Magazin

Biztosan emlékeznek a Smaragd románcára, amikor egy kietlen síkság közepén egy kicsit omladozó épület kapuja kitárul, és bent már nem az van többet, ami kint, hanem árnyas, átriumos udvarház, csobogó szökőkúttal, békés kettel, szobrokkal, ráadásul akkora területen, ami elvileg oda nem is férhetne be. Először mindenkinek leesik az álla, aztán egy pillanat alatt megszokják, nem is akarják megérteni, csak örülnek neki, hogy váratlanul egy oázisba kerültek. Ami csak úgy ott van, egészen addig, amíg nem kell megint kimenni a pusztába, és addig kicsit minden máshogy lehet, mint azelőtt és azután. Így van ez valahogy az északiparttal is. Nem logikus, hogy a 71-es útra rákanyarodva egy időkapun át egy másik dimenzióba jut át az ember, (igaz, ha rossz hullámban érkezik, kicsit hosszabbra sikerül a zsilipelés). A másik dimenzióban lassabban telnek az órák, nem bántanak a zajok, máshogy süt a nap. Mi is mások leszünk. Pedig az egész néhány száz négyzetkilométer, egy tó, néhány nagyobb település és sok kicsi. Ha a térképre rá akarnánk rajzolni azt a sok mindent, amiről próbálunk írni, és amit jól ismernek azok, akik északipartiak, nyilvánvalóan nem férne bele."

Ezekkel a mondatokkal vezeti fel a szerkesztőség a második Északipart magazint. Mi már az első kiadást is nagyon szerettük, ezért nagyon örülünk, hogy a másodikban már szerepelhetünk is. Ajánljuk figyelmetekbe szeretettel a Pálffy Gyulával készült közös interjúnkat.

Hamarosan érkezik az Északipart Borászai magazin is.

A magazin megtalálható minden balatoni újságosnál és benzinkúton, Budapesten a bevásárlóközpontokban és kiemelt újságosoknál,  Lipóciában pedig a Sarki Fűszeresben és a Láng Tékában.

Ajánlom!

További hírek

 • Megjelent az Északi Part magazin 2018-as száma, ismét sok-sok érdekességgel. Keressétek a magazint a terjesztőknél, amíg van belőle. Úgy hallottuk, nagyon gyorsan fogy!

 • Salföldi Dalföld 2018 július 5-9. dalfold.hu

  2018. július 5-től 9-ig Salföldi Dalföld.

  Az esti programok alatt a Kaal Villa 2017-es évjáratú borait is megkóstolhatják.

  Bővebb információkért kattints IDE!

 • Szeretettel ajánljuk mindenkinek az Északipart Borászai magazint. Nem csak azért, mert rólunk is olvashatnak benne, hanem mert jelenleg ez a legfrissebb kiadvány, mely átfogó képet ad a Balaton északi partja mentén működő borászatokról. Érdekes cikkek és interjúk várják az olvasót.

 • "Káli" védett eredetű borok

  A 103/2009. (VIII. 5.) FVM rendeletnek köszönhetően 2009 óta a Káli-medence egyes borai is eredetvédettek. A „Káli” védett eredetű borokat három típusba soroljuk, mely címeknek való megfelelés szigorú feltételekhez kötött: „Káli”, „Káli Királyi”, „Káli Királyi Főbor”.