Kedves Látogató!

Örömmel üdvözöljük a Kaal Villa Szőlőbirtok és Borház honlapján!

Mindszentkállán, csodálatos természeti környezetben, a Káli-medence nyugati határán fekvő Szűcs-hegyen található borászatunk. 2008-ban vágtunk bele a borpince építésébe, és ma már a szőlő feldolgozásához és a borok elkészítéséhez egy korszerű technológiával felszerelt épületben dolgozhatunk, ahol évente akár 50 ezer palacknyi bor is készülhet. Az építkezéssel és a technológia fejlesztésével párhuzamosan lépésről-lépésre növeltük területeinket is. Ültetvényeink a Balaton-felvidéki borvidéken a mindszentkállai Szűcs-hegyen, és a szomszédos Badacsonyi Borvidékhez tartozó Csobánc-hegyen találhatók. Összes területünk meghaladja az 5 hektárt.

Boraink készítésénél a fajtákban és a termőhelyben rejlő értékek megmutatására törekszünk, és emellett igyekszünk a borászatunkra jellemző egyedi stílust is kialakítani. Olyan borokat szeretnénk készíteni, melyek egyediségük mellett vonzóak is a borkedvelők számára. Az első évjáratainkban bátran kísérletezünk, hogy ezt az utat megtaláljuk.

 

Filozófiánk

Kompakt borászatot építünk. Dinamikus menedzsment szemlélet mellett, a természettel való teljes összhangra törekszünk. Folyamatos fejlesztéseink célja, hogy a borok megszületéséhez és érleléséhez a legmegfelelőbb körülményeket tudjuk biztosítani.

 

Ültetvények

2,5 ha termő szőlő: Olaszrizling, Zenit 

1,3 ha új telepítés: Sárgamuskotály, Zenit

1,5 ha rekonstrukció előtt áll.

Jelenleg mi magunk csak fehérszőlőt termesztünk, rozé- és vörösboraink ma még vásárolt szőlőből készülnek.

 

Technológia

Az ültetvényeken alacsony terméshozammal dolgozunk, a borászatban pedig a hagyományos- és a legújabb technológiák adta lehetőségekkel élve, de egyszerűen, radikális beavatkozások nélkül készítjük borainkat. Folyamatosan kísérletezünk új technológiákkal (pl. mikrooxidáció), melyek segítségével boraink illat- és íz-tisztaságát, valamint stílusát szeretnénk tovább csiszolni.

 

 

Ajánlom!