Kedves Látogató!

Örömmel üdvözöljük a Kaal Villa Szőlőbirtok és Borház honlapján!

Mindszentkállán, csodálatos természeti környezetben, a Káli-medence nyugati határán fekvő Szűcs-hegyen található borászatunk. 2008-ban vágtunk bele a borpince építésébe, és ma már a szőlő feldolgozásához és a borok elkészítéséhez egy korszerű technológiával felszerelt épületben dolgozhatunk, ahol évente akár 50 ezer palacknyi bor is készülhet. Az építkezéssel és a technológia fejlesztésével párhuzamosan lépésről-lépésre növeltük területeinket is. Ültetvényeink a Balaton-felvidéki borvidéken a mindszentkállai Szűcs-hegyen, és a szomszédos Badacsonyi Borvidékhez tartozó Csobánc-hegyen találhatók. Összes területünk meghaladja az 5 hektárt.

Boraink készítésénél a fajtákban és a termőhelyben rejlő értékek megmutatására törekszünk, és emellett igyekszünk a borászatunkra jellemző egyedi stílust is kialakítani. Kevés fajtával foglalkozunk, ugyanakkor a fajtákban rejlő lehetőségeket próbáljuk maximálisan kihasználni. Olyan borokat szeretnénk készíteni, melyek egyediségük mellett vonzóak is a borkedvelők számára. Bátran kísérletezünk, hogy ezt az utat megtaláljuk.

 

Filozófiánk

A természettel való teljes összhangra törekszünk, kompakt borászatunk a "természet ritmusával" összhangban működik. Folyamatos fejlesztéseink célja, hogy a borok megszületéséhez és érleléséhez a legmegfelelőbb körülményeket tudjuk biztosítani.

 

Ültetvények

2,0 ha termő szőlő: Olaszrizling, Zenit, Chardonnay

1,3 ha új telepítés: Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zenit

2,2 ha rekonstrukció előtt áll.

Jelenleg mi magunk csak fehérszőlőt termesztünk, rozé- és vörösboraink bio szőlészetből származó, vásárolt alapanyagból készülnek.

 

Technológia

Az ültetvényeken alacsony terméshozammal dolgozunk, a borászatban pedig a hagyományos- és a legújabb technológiák adta lehetőségekkel élve, de egyszerűen, lényegi beavatkozások nélkül készítjük borainkat. Folyamatosan kísérletezünk új technológiákkal, melyek segítségével boraink illat- és íz-tisztaságát, valamint stílusát szeretnénk tovább csiszolni.

 

 

Ajánlom!